Først i verden med NB-IoT offshore

Published: 20.12.2018

Brage-plattformen er først i verden med NB-IoT-dekning ved hjelp av Tampnet, CGI, Telia og sensorer fra 7Sense.

 

Wintershall Norge har gjort gjort Brage-plattformen tilgjengelig for et pilotprosjekt der Telia, Tampnet og CGI tester teknologien og mulige bruksområder for det industrielle tingenes internett (IoT) på offshoreinstallasjonen. Telia og Tampnet har plassert sensorer fra 7Sense på plattformen. CGI har levert analyseløsning med datalagring og visualisering. Informasjonen fra sensorene vil blant annet brukes av Wintershall Norge til å overvåke at støynivået i boligkvarteret holdes innenfor godkjent nivå fra myndighetene, at luftkvaliteten er tilstrekkelig god og til optimalisering av energibruken på Brage. Pilotprosjektet vil pågå fra desember 2018 til juni 2019, og partnerne vil sammen med Wintershall Norge vurdere nye bruksområder for teknologien underveis i prosjektet.

Sensorene fra 7Sense er spesialutviklet for pilotprosjektet, og måler temperatur, relativ luftfuktighet, CO2, barometrisk trykk og støy. 

- Dette har vært et spennende prosjekt, og vi har virkelig fått brukt vår kompetanse innen elektronikkutvikling og radiokommunikasjon. Moro å nok en gang få være med på en verdensrekord sammen med Telia, sier Frode Stensaa, daglig leder i utviklingsselskapet 7Sense Technologies.

7Sense befester med dette sin posisjon som en av de fremste utviklere og leverandører av teknologi som kommuniserer på NB-IoT og Cat M1.

 

Les hele pressemeldingen fra Telia her