Signerer distributør i Midt-Norge

Publisert: 14.03.2018

7Sense og Frosta Innkjøpslag med historisk avtale: Skal hjelpe bønder i Midt-Norge å få kontroll på lager og vanning.

(Frosta/Horten, 12.03 2017) Bønder i Trøndelag, Helgeland og på Nord-Møre får som de første i landet lokal representasjon av 7Sense sine smarte sensorer for overvåking og kontroll. Frosta Innkjøpslag ønsker med dette å vise at de for alvor satser stort på å bli en komplett leverandør av teknologi til landbruket i regionen.

– Med dette går startskuddet for «Nye Frosta Innkjøpslag». Det markerer også starten på en reise hvor Innkjøpslaget går fra å være en lokal til en regional leverandør av produkter og tjenester. Vi er veldig fornøyd med å kunne signere denne avtalen med 7Sense, som har opparbeidet seg en solid posisjon som leverandør og bidragsyter til norsk landbruk, sier Gunnar Frost, daglig leder i Frosta Innkjøpslag.

 – Frosta Innkjøpslag representerer de samme verdiene som oss, både når det gjelder kompetanse, kvalitet, respekt for fag, personlig service og tilstedeværelse. Vi har lenge lett etter en partner som kan ivareta våre produkter og tjenester på en god måte, og mener å ha funnet den perfekte partneren i Frosta Innkjøpslag. Dette er faktisk den første partneren vi «tør» slippe våre produkter til!, sier Max J. Tangen, daglig leder i 7Sense Products.

Sikrer avlingen – reduserer svinn

Arbeidet med å redusere svinn av mat er et viktig bærekraftig satsingsområde, samtidig som redusert svinn også vil gi økt lønnsomhet til norsk og skandinavisk landbruk. I Norge er det et årlig lagringstap på 20-30%. Mye av dette skyldes lagringsforhold som kan avdekkes, dokumenteres og forbedres ved økt informasjon og kunnskap. Systemet som leveres fra 7Sense Products gir produsentene nødvendig informasjonen for å kunne redusere dette tapet.

 

Det nye samarbeidet markeres torsdag 22/3 med en storstilt fagdag på Frosta. Alle som har lager, kjøler og veksthus er invitert, og både Innkjøpslaget og 7Sense ser frem til en samling med lager, kontroll og sikring av avling i fokus.