Artikkel - Tim Young, UK

Fra stress og bekymringer til full kontroll

For tredjegenerasjons bonde Tim Young fra Grange Farm i Norfolk, UK, var håndtering av vanning og lagring en konstant kilde til stress. I tillegg til å være bonde jobber Tim som landbrukskonsulent, som betyr at han må tilbringe tid borte fra gården. På dagtid ville han helst ikke forlate gården i tilfelle det oppsto et problem med vanningssystemet, og når han la seg om kvelden ble han liggende å lytte etter lyden fra vanningspumpene.

På jakt etter en løsning og litt trygghet, gjorde han et enkelt søk på internett som førte ham til en løsning som har gjort livet hans mye lettere: vår smarte trådløse vanningssensor.

«Jeg la meg i senga om kvelden og lyttet etter lyden fra vanningspumpene»

«De var enkle å montere på mitt eksisterende vanningsutstyr og jeg har nå full kontroll og overvåking uten å måtte dra ut for å sjekke hva som skjer hele tiden. Sensoren lar meg overvåke den nøyaktige posisjonen til vanningsvognen til enhver tid; jeg blir varslet hvis det er et fall i vanntrykket eller vannstrømmen, og det er til og med et varsel hvis vognen velter. I utgangspunktet kan jeg nå holde et øye med vanningen fra hvor som helst og reagere umiddelbart hvis systemet rapporterer et problem,» sier Tim.

Vanningssensoren har ikke bare frigjort tid, den har også gitt ham trygghet i å vite at han kan overvåke og reagere på potensielle problemer med vanningssystemet sitt fra hvor som helst. Dette har tillatt ham å fokusere på andre områder av gårdsdriften, noe som har ført til økt effektivitet og produktivitet.

Totalt sett har vanningssensoren revolusjonert måten Tim styrer gården sin på og hatt en positiv innvirkning på livskvaliteten hans. Det er et bevis på hvordan teknologi i landbruket kan hjelpe bønder med utfordringene de møter i sin daglige drift.

Irrigation Sensor

En robust og vanntett sensor som kan plasseres på spredevogn eller tilførselsrør og rørgater. Sensoren varsler umiddelbart hvis vannstrømmen eller trykket blir borte under vanning.

GPS’en gir nøyaktig posisjon og varsler av valgte punkter. Tilt-sensoren varsler om spredevognen skulle velte. Sensoren er enkel å montere og flytte fra vogn til vogn.

Bestill her
Meld deg på nyhetsbrevet vårt
Ja takk, send meg relevant informasjon og tips