7Sense og kongeparet i Chile

Published: 01.04.2019

7Sense hadde en sentral rolle under statsbesøket til Chile denne uken. Vi fikk taletid under åpningsseremonien, sammen med kongen og flere ministere. I tillegg presenterte vi våre landbruksløsninger til en delegasjon med interesserte Chilenere.

Over 80 norske representanter fra norsk industri og næringsliv deltok på næringslivsdelegasjonen i forbindelse med kongeparets statsbesøk til Chile denne uken. Der ble de møtt av over 200 chilenske representanter.

Statsbesøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile.

Norsk næringsliv har befestet sin posisjon innenfor flere sektorer, og Chile er i dag det nest største markedet for norske bedrifter i Sør-Amerika, etter Brasil. Norge eksporterte varer til Chile verdt 1,2 milliarder kroner i 2018. Det er i dag rundt 60 norske bedrifter i Chile med aktivitet primært knyttet til akvakultur og fiskeri. 

7Sense Products var til stede for å fortelle om sine bærekraftige landbruksløsninger for å redusere svinn av både mat og vann. 

I tillegg fikk selskapet taletid under selve åpningsseremonien, som en del av Stories from Norway. Max. J. Tangen Fortalte historien om selskapet og hvordan teknologien kan nyttiggjøres på tvers av bransjer, segmenter og kulturer. "Vi setter stor pis på å kunne fortelle vår historie i en slik setting og er stolte av å få representere næringsdelegasjonen på denne måten", forteller Tangen. 7Sense og Yara var valgt ut til å fortelle sine historier, og på den måten belyse bredden av hva norsk næringsliv representerer.